Croques Monsieur in de pan maken

De beste manier om een croque monsieur te maken is in de pan. Het zorgt voor een sappige textuur, een krokante korst en heerlijke croque.

7 TIPS voor de perfecte croque monsieur

Volg originele recepten

Op zoek naar de perfecte croques? We helpen je verder met enkele originele recepten:

Croque monsieur in de pan met geroosterde bloemkool en pickles
Croque monsieur in de pan met witloof en appel
Croques monsieur in de pan met blauwe kaas en peer
Croque monsieur in de pan met butternut en rode ui

Gebruik de pan om je croques te bakken

Een croque monsieur uit de oven droogt veel te snel uit doordat de lucht uit de oven je croques droog blaast of je grillstaven enkel de buitenkant bakt. Een grill voor croques bakt voornamelijk de buitenkant en amper de binnenkant.

 

Bak in voldoende olie of boter

Een veel gemaakte fout is te weinig vetstof. Brood absorbeert vet heel snel. Zorg dat je genoeg olie of boter in je pan gebruikt zodat de volledige vlakte van de boterham genoeg vetstof krijgt. Als de volledige vlakte van je boterham bedekt is, zullen de croques mooi gelijk bakken.

 

Leg een gewicht op de croque

Neem een bordje, kommetje of een ander gewicht van ronde vorm om op je croques te leggen. Duw met het gewicht je croques goed aan terwijl ze in de pan liggen om het uitdrogen te voorkomen.

 

Doe olie of boter op je boterham

Voor je je croque begint te bakken, smeer olie of boter op kamertemperatuur met een borstel gelijk over de bakzijde van je boterham. Dit zal je croque monsieur aan beide kanten gelijk en smeuïg bakken. Het zorgt ook voor een juicy crunch.

 

Maak het krokant op een gemiddeld vuur

Wil je een smeuïg én krokante croque monsieur? Bak dan op een middelmatig vuur. Bak je op een te hoog vuur, zullen de boterhammen krokant zijn, maar de inhoud niets smeuïg of verwarmd.

 

Wees origineel

Het hoeft niet altijd een klassieke croque monsieur, croque madame of croque boum boum te zijn. Er zijn zoveel verschillende recepten om lekkere en originele croques te maken. Er is meer dan ham en kaas. Probeer eens fruit of een speciale soort kaas. Je hebt enkele ingrediënten in je koelkast waar je je croques mee kan beleggen.

 

 

Dit zal je ook leuk vinden