ONS IDEE

Food Karma

We eten veel en we eten graag. Die gewoonte zorgt ervoor dat de voedingsindustrie één van de grootste en vervuilendste industrieën ter wereld is. Onze avocado’s, quinoa en biefstukjes zijn de bron van ontbossing, onteigening en CO2-uitstoot.

Wij willen jou tonen hoe je lekker kan eten, terwijl je jouw ecologische voetafdruk verlaagt. Dankzij lekker eten spaar jij de planeet. Talking about food karma…

HET TEAM

Tim Jacobs

beste geur: de eerste koffie in de ochtend
beste serie: breaking bad
topgerecht: zelfgemaakte frietjes en mayo
favoriete groente: patatjes
lievelingsplaats: dominica

Eva Weyts

beste geur: frisse berglucht
beste serie: fringe
topgerecht: sushi
favoriete groente: spruitjes
lievelingsplaats: de alpen in de zomer

ONZE VRIENDEN

Keramiek | Evelyne

Sinds Evelyne verslingerd is geraakt aan keramiek wordt ze door alles geïnspireerd: de kleur van een boom tot de vorm van het blad. Van woestijnzand tot schelpen, en zelfs gebouwen doen haar creativiteit op hol slaan.

Sinds ze de wereld door andere ogen ziet, zit haar hoofd vol ideeën. Wat haar vroeger onverschillig liet, vormt nu een inspiratiebron.

Wij gebruiken Evelyne’s prachtige creaties als canvas voor elk van onze gerechten.

WAT WIJ BELANGRIJK VINDEN

BUIK

Gezond eten betekent voor ons: balans. Balans in ingrediënten en hoeveelheid. We proberen zoveel mogelijk te werken met verse, onbewerkte producten zonder toegevoegde stoffen. We brengen een balans in voedingsstoffen, door gevarieerde ingrediënten te gebruiken. Maar wij leggen onszelf en jullie niets op, dat is niet onze taak.

HART

Eten moet je blij maken. Word je blij van voeding kopen, maken en opeten? Dan zit je hier goed. Hier is maar één verplichting: van ons eten moet je gelukkig worden!

OMGEVING

De impact van de mensheid op onze planeet is groot en nefast. Wij willen graag onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk houden. Wil je dat ook? Dan kan je hier beginnen. Onze recepten highlighten lokale, seizoensgebonden producten die toegankelijk zijn voor iedereen. Zo kan jij, op een simpele en niet-ingrijpende manier je eigen bijdrage doen voor deze planeet.