Kan je een croque monsieur op voorhand maken?

Ja, je kan een croque monsieur op voorhand maken.  Er zijn drie manieren om dit te doen: ongebakken, half gebakken en gebakken.

  • Ongebakken croque monsieur op voorhand maken

Om uitdroging te voorkomen, smeer boter op kamertemperatuur of olie op de bakzijde van de croque monsieur. Hoe beter de boterham met vetstof bedekt is, hoe kleiner de kans op uitdroging. Bovendien zorgt dit voor een extra krokante en sappige croque bij het bakken. Je kan de croque gestapeld in de koelkast bewaren om nadien te bakken. Een croque monsieur bak je best in de pan.

  • Half gebakken croque monsieur op voorhand maken

Als je tijd wil winnen door een groot deel van de croques op voorhand te bakken, doe je dit best voor de helft. Zorg dat de korst licht bruin is aan beide kanten en de inhoud nog niet volledig verwarmd is. Leg na het bakken de croque op een bord en stapel zo weinig, anders wordt de korst meteen slap. Laat de croque afkoelen voor je het in de koelkast plaats. Zorg dat je croque monsieur volledig is afgekoeld alvorens terug te bakken. Lauwe croques herbakken zal zorgen voor een droge en slappe boterham.

  • Gebakken croque monsieur op voorhand maken

De croque al volledig afbakken is de minst aangeraden manier. Kan je niet anders? Zorg dan dat je na het bakken ze eerst laat afkoelen voor ze in de koelkast te plaatsen. Gebruik voldoende vet bij het bakken om een droge croque te voorkomen.

Lees onze 7 tips – Croque monsieur in de pan maken

Dit zal je ook leuk vinden